2015 Mezuniyet Sergimiz

Fakültemizin 5. Dönem mezunlarının eserleri ve tasarımlarına ayrılmış bu anlamlı serginin düzenlenmesi ve Devlet Resim Heykel Müzesinde sergilenmesi bizim için büyük bir mutluluktur.

Sanat ve tasarım alanında yeni fikirler ve projelerle kendini sürekli geliştiren Fakültemizin zenginliklerini tanıtmaya katkıda bulunan bu serginin yaratıcılarını (mezunlarımızı) kutluyorum. Bilgi, deneyim ve yönlendirmeleriyle mezunlarımızın yaratıcı yeteneklerini geliştiren, onlara yeni ufuklar açan öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum.

Bu güzel ve tarihi mekânı bize açan Devlet Resim Heykel Müzesi yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu sergide, bu yıl Resim ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümlerimizden mezun olan öğrencilerimizin çalışmalarını sizlere sunuyoruz. Sergideki çalışmalar öğrencilerimizin 4 yıllık öğrenimlerinde edindikleri bilgi ve deneyimler bütününden bir seçki. Sergide öğrencilerimizin çeşitli tekniklerle gerçekleştirdiği çalışmalar yer alıyor. Resim Bölümü öğrencilerimizin çalışmaları ağırlıklı olarak tuval üzerine yağlı boya, enstelasyon, video, hazır nesne kullanımlarından oluşuyor. Görsel İletişim Bölümü öğrencilerimizin ürünleri ise, kitap, ambalaj tasarımı, fotoğraf, reklam grafiği, illüstrasyon, hareketli grafik ve video çalışmalarını içeriyor. Bu sergi aracılığıyla, insan ve yaşama ilişkin soruların genç sanatçılar tarafından özgün görsel düşünceler aracılığıyla tartışıldığı sanat çalışmalarını; yine genç tasarımcılar tarafından çeşitli tasarım problemlerine getirilen özgün tasarım çözümlerini, sizlere sunmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz...

İlginize teşekkür ediyor, mezunlarımızın bundan sonraki yaşamlarında “Gazili Sanatçılar ve Tasarımcılar” olarak büyük başarılara imza atacaklarına olan inancımızı yinelemek istiyoruz.

Saygılarımla..

Prof. Dr. Bekir Eskici

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V.