Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Görsel İletişim Tasarımı Etkinlikleri - 3. Kumpini Tasarım Günleri kapsamında Koreli sanatçı ve akademisyen Ae Hee Kang Hewoon’un katıldığı bir kaligrafi çalıştayı düzenlendi.

Ae Hee Kang Hewoon’un eserlerinden oluşan uzak doğu resim sergisinin de açılışı yapıldı.

Ae Hee Kang Hewoon, çalıştay öncesi verdiği seminerde, uzak doğu sanatı ve kaligrafi ile ilgili bilgiler verdi. Kullandığı teknikleri içeren örnekler sunan ve bu tekniklerin nasıl uygulanabileceğini anlatan Hewoon, aynı fırça üzerinde açık, orta ve koyu renk değerlerini kullanarak çalışmaya çok farklı etkiler verilebileceğini söyledi.

Ae Hee Kang Hewoon, kaligrafinin Kore’de çok çeşitli alanlarda kullanıldığını anlattı. Kore’de kaligrafiye yer verilen dizi filmler ve film afişlerinden örnekler veren Hewoon, “Kaligrafi elle yazıldığı için kişinin kendi duygusunu da yansıtmasına yardımcı olur. Bilgisayar yazısının ise çok sert bir etkisi vardır” dedi.

Seminer sonrası kaligrafi çalıştayında ise öğrenciler, Hewoon’un Kore’den özel olarak getirdiği kağıt ve fırçalarla kaligrafi çalışması yapma fırsatı buldu.