Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencileri Workshopa Katıldı
01 Mayıs 2017 20:35

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri alanlarıyla ilgili olarak düzenlenen etkinliklere katılmaya devam ediyor.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri 19 Nisan’da “Fotoğraf, Grafik Tasarım ve Baskı Süreçlerinde Renk Yönetimi” başlığıyla düzenlenen bir workshopa katıldı. Etkinliği büyük bir ilgiyle takip eden öğrenciler, fotoğraf çekiminde color checker kullanımı, grafik tasarım programlarında renk ayarları, grafik tasarım bölümü ortam ve aydınlatma koşulları, ekran kalibrasyonu ve sertifikasyonu (soft proof), baskı ile ekranın eşleştirilmesi, grafik tasarım programlarında ICC renk profilleri kullanımı, sertifikalı prova baskı alınması, ofset baskı standartları, baskıda kalite ve kontrol süreçleri gibi konularda bilgilendiler.