Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Teoriyi, Uygulama ve Deneyimle Buluşturmaya Devam Ediyor
27 Mart 2017 21:12

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, öğrencilerin meslek hayatına en iyi şekilde hazırlanabilmesi için teoriyi, uygulama ve deneyimle buluşturmaya büyük önem veriyor.

Öğr. Gör. Cüneyt Özyer’in “Profesyonel Yaşam” dersi kapsamında bölümdeki tüm öğrenciler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banknot Matbaası’nda 1977 ile 2004 yılları arasında grafik tasarımcı ve illüstratör olarak görev yapmış olan Şükrü Ertürk’le bir araya geldi. Özellikle 90’lı yıllarda tedavülde olan birçok banknotun tasarımcısı olan Taille Douce tekniği ile gravür yapan gravür sanatçısı Şükrü Ertürk, öğrencilere para tasarımı ve tasarımın baskıya ulaşana kadar geçirmiş olduğu işlemler hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler aynı zamanda Gazi Eğitim Enstitüsü (1966) mezunu olan ve 1974 ile 1977 yılları arasında Enstitü’de asistanlık görevinde de bulunan Ertürk’ü büyük bir ilgiyle dinledi.