Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Açılış ve Kutlama
01 Kasım 2016 09:03

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı akademik dönem açılışı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yılı  27 Ekim Perşembe günü Gölbaşı Yerleşkesi’nde görkemli bir şekilde kutlandı.

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı akademik açılışı ve Cumhuriyetimizin 93. Yılını kutlamak amacıyla düzenlediği tören, Ulusumuzun başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir ulus olma yolunda can veren tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz Demokrasi şehitlerinin anısına, saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlamıştır.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Selçuk Şener açış konuşmasına, Güzel Sanatlar Fakültemizin ve yeni sanatçı adaylarımızın yollarının açık ve aydın olması, dilekleriyle başlamıştır. Bu yıl 11. defa kapılarını açan Güzel Sanatlar Fakültesi yönetimi, görevi yeni devir almış bir yönetim olarak makamların geçici, liyakatin ve insanlığın kalıcı olduğu bilinciyle görevde olduğunun altını çizmektedir. Sayın Prof. Dr. Selçuk Şener; “Burası bir ömrü sanata çeviren ve de sanatını bir ömür işleyenlerin Fakültesi, sizlerde bu güzel Fakültenin güzel yüzlerisiniz. Ve eminim ki Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak sanat yolunda yürüyeceksiniz.” Sözleriyle açılış konuşmasını sürdürmüştür.

Bu ilkeler ışığında Fakültemize emeği geçen geçmiş dönem Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Eskici'ye ve geçen dönem Dekan Yardımcılığı Vekilliği görevleri ile Doç.Melda Öncü Yıldız ve Yrd.Doç.Dr. Ali Akın Akyol’a görev yaptıkları süre boyunca özverili çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkür plaketleri verilmiştir. Sayın Prof. Dr. Bekir Eskici, kürsüye iştirak ederek akademik dönem açılışı ve günün anlam ve önemine ilişkin sıcak samimi bir konuşma yaparak, Prof.Dr.Yaşar Selçuk Şener ile aralarında 32 yıllık derin bir dostluğun olduğunu belirterek, görevi Şener'e teslim etmekten gurur duyduğunu vurgulamıştır.

Ve açılış töreni,  Cumhuriyet Bayramı kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanlarının katkısıyla fuaye alanında hazırlanan karma serginin gezilmesi ile devam etmiştir.

Ardından Kültürel Mirası Koruma Topluluğunun düzenlediği, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Öğretim Görevlisi Serap Özdemir'in, Kültürel Mirası Koruma Bilinci konulu semineri ile son bulmuştur.