Japon Bilim Heyeti Fakültemizi Ziyaret Etti
25 Haziran 2016 16:01

Japonya’nın başkenti Tokyo’da, kültürel mirasın korunması alanında çalışmalarda bulunan Japon Uluslararası İşbirliği Merkezi (Japan Center for International Cooperation in Conservation & National Research Institute for Cultural Properties) yöneticileri ve araştırmacıları Kamei Nobuo (Genel Müdür), Shunsuke Nakayama (Müdür) Yoshifumi Maekawa ve Mariya Masubuchi ile ülkemizde 1998’de Kaman’da kurulan ve günümüze kadar başarılı çalışmalarını sürdüren Japon Anadolu Arkeolojisi Araştırma Enstitüsü başkanı Sacchihiro Omura’dan oluşan heyet 20 Haziran 2016 tarihinde Fakültemizi ziyaret etti.

Fakültemiz dekanlığında gerçekleşen ziyaret ile Türk ve Japon ülkeleri arasında kültürel mirasın korunmasına yönelik işbirliği olanaklarını artırmayı amaçlayan buluşma kapsamında bu alanda Fakültemizde başarılı çalışmalarda bulunmuş olan Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü olanakları ve gerçekleştirilen koruma ve onarım çalışmaları hakkında Dekanımız Prof. Dr. Bekir Eskici ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Y. Selçuk Şener tarafından bir sunumda bulunuldu. Özellikle “duvar resmi koruma ve onarımı” konusunda Bölümümüzün tecrübelerini esas alan ortak çalışma imkânları ve projelerin oluşturulması için görüşmelere devam edilmesi yönünde fikir birliğine varıldı.