Kolombiya: Enfes Bir Kahve Aroması İle Kültür Sergisi
20 Kasım 2016 16:16

Gazi Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı bölümü hocalarının katkısıyla organize edilen sergide Kolombiya’nın kahve kültürünü ele alan eserler yer alıyor.

Kolombiya Büyükelçiliği ile düzenlenen “Kolombiya: Enfes Bir Kahve Aroması ile Kültür” konulu sergide Gazi Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Doç. Çiğdem Demir, Arş. Gör. Dr. Pelin Öztürk Göçmen, Arş. Gör. Zeynep Pehlivan, Arş. Gör. İrem Bilgi’nin yanı sıra Doç. Özden P. Turgut’un eserleri yer aldı.

Next Art Sergi Salonu’nda 16 Kasım’da yapılan sergi açılışına Kolombiya Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra ile Çin, Panama, Hindistan ve Meksika gibi ülkelerin diplomatik temsilcileri, Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

“Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır”

Kolombiya Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra yaptığı açılış konuşmasında, “Sergimizde, tasarımcılar hayal gücünü kullanarak Kolombiya’yı tasvir ettiler. Bizler de kahve kültürünün kalplerini birleştireceğine inanarak böyle bir sergi oluşturduk. Türklerin de dediği gibi ‘Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.’ Kolombiya barışına verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ederiz” dedi.

Daha önce “Türk Tasarımcıların Gözünden Kolombiya” konulu bir afiş sergisi düzenlediklerini hatırlatan Doç. Çiğdem Demir ise “Kolombiya: Enfes Bir Kahve Aroması ile Kültür” başlıklı serginin Kolombiya ile ilgili olarak düzenlenen ikinci etkinlikleri olduğunu anlattı. Bu sergi aracılığıyla sanatseverleri Kolombiya’nın kahve kültürü ile buluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Demir, konuşmasını serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.

Kolombiya müziği eşliğinde açılışı yapılan sergide Kolombiya kahvesi de ikram edildi. Kahve kültürünün konu edildiği 40 eserin yer aldığı sergi, 4 Aralık’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.