Fakültemizde, 3-7 Ekim 2016 tarihlerinde Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü önderliğinde, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve Japon Vakfı desteğinde Kağıt - Kitap Konservasyonu üzerine bir workshop düzenlendi. Kağıt - Kitap Konservatörü Mariko Watanabe Hirano yönetiminde gerçekleşen Workshop’a Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü 4. Sınıf öğrencileri katıldı. Program sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Workshop sırasında Japon Büyükelçiliği Başkakâtibi Hiderato Chokki, Kültür ve Basın İşleri Büyükelçi Danışmanı Fumiko Matsuzawa ile Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura Fakültemizi 4 Ekim 2016 tarihinde ziyaret ederek eğitim çalışmalarına eşlik ettiler.

Başarı ile gerçekleşen eğitim çalışmalarının sonunda Türk ve Japon ülkeleri arasında kültürel mirasın korunmasına yönelik işbirliği olanaklarını artırmaya hizmet edecek yeni çalışmalarda bulunulması temennisinde bulunuldu.